HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

19 Nisan 2009 Pazar

TAVUKLU DALYAN KÖFTE

TAVUKLU DALYAN KÖFTE

Malzemeler
- 2 bütün tavuk göğsü 
- 1 yumurta 
- Kurutulmuş ekmek 
- tuz,karabiber 
- İç Harcı İçin: 
- 1 kase bezelye 
- 2 adet havuç 
- 5-6 adet taze fasulye 
- 1-2 adet kırmızı biber
Tavuklu Dalyan Köfte
Süre:35 dk - 10 Kişilik
hazırlanışı

Tavuk göğüslerini parçalayıcıdan geçirip kıyma haline getirin ve karıştırma kabına alın. Karıştırma kabına aldığınız tavuk kıymasının üzerine 1 yumurta kırın. üzerine yeterli miktarda kurutulmuş ekmek ,tuz ve karabiber ilave ederek bir köfte kıvamı elde edin.

Fırın tepsisini yağlayın. Hazırladığınız köfte harcını tepsinin ortasına koyun. Elinizi suya batırarak ortasında bir kanal açın. Bu kanalın içine uzunlamasına iki haşlanmış havucu yerleştirin. Havucun kenarlarına yine haşlanmış ve uzunlamasına kesilmiş kırmızı biberleri ve taze fasulyeyi yerleştirin.Üzerine haşlanmış bezelyeyi de koyun.

 Elinizi yine suya batırarak açtığınız kanalı kapatın. Elinizle iyice üzerini düzeltip köfteyi ters çevirin. 1 adet bütün yumurtayı çırpıp yine elinizle üzerine sürün.

180 derecede üzeri kızarana kadar pişirip ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek sıcak servis yapın. Yaz için yağsız, kalorisi çok düşük ve çok hafif bir köfte..

2 yorum: