HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

20 Nisan 2009 Pazartesi

Manisa Kebabı



=Malzemeler=
- 3 çorba kaşığı margarin 
- 750 gr. kuşbaşı kuzu eti 
- 1 adet soğan 
- 1 adet havuç 
- 2 adet patates 
- 200 gr. mantar 
- Tuz 
- Karabiber 
- Kekik 
- Krep Hamuru İçin: 
- 3 adet yumurta 
- 2 su bardağı süt 
- 2 su bardağı un 
- Sıvı yağ 
- 8 dilim kaşar peyniri 
- 2 adet domates 
- 6 adet sivribiber
Manisa Kebabı
Süre:50 dk - 8 Kişilik
=hazırlanışı=
Eti ve piyazlık doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp çekene kadar 3 çorba kaşığı margarinde kavurun. Havuçları halka halka dilimleyin. 3 dakika daha kavurun. Kuşbaşı doğranmış patatesi ve dörde bölünmüş mantarları ekleyip, pişirmeye devam edin. Biraz su ilave edip, ağır ateşte yumuşayana dek pişirin. Tuz ve biberini ilave edin.

Krep için yumurtalar, un, süt, tuz ve sıvı yağı mutfak robotunda karıştırın. Teflon tavayı yağlayın. Krep hamurundan 1 kepçe alıp tavaya dökün. Tavayı sürekli sallayarak hamuru tavaya yayın. İki yüzünü de pişirin. Bütün krepleri pişirdikten sonra kreplerden birini çukur bir kaseye yerleştirin. Kenarlarını sarkıtın.

Ilık olan kebaptan delikli bir kepçe ile alıp, krebin ortasına koyun.Krebi bohça biçiminde toplayın. Kaseyi hafifçe yağlanmış küçük bir tepsiye ters çevirin. Diğer krepleri de aynı şekilde tepsiye koyun. Üzerlerine kaşar dilimlerini yerleştirin.

Tencerede kalan etin sosunu tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 5 dakika ısıtın. Fırından çıkarıp, krebin üzerine 1 dilim domates ve biber koyup, kürdanla tuttturun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder