HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

26 Nisan 2009 Pazar

lazanya


MALZEMELER: 

  •  10 parça lazanya
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 baş kuru soğan
  • 300 gr. dana kıyma
  • 2 ad. sivri biber
  • 2 ad. domates
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel Sos İçin: 

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 100 gr. margarin
  • 50 gr. tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin;

  • 1 su bardağı kaşar peynir rendesi

 

HAZIRLANIŞI : Önce soğan ufak doğranıp sıvı yağda pembeleşinceye kavurulur. İnce doğranan biberler eklenip kavurulur. Kıyma ve baharatlar eklenir. Domatesler rendelenir ve 2 kaşık biber salçası ile beraber kıyma harcına eklenir. Suyunu çekene dek karıştırarak pişirilir.

Beşamel sos için margarin ve tereyağını birlikte eritilip un ekleynir. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak hafif kahverengileşene kadar kavurulur. Kahverengileştiğinde 3 bardak sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edilir. Kaynamaya başlayınca tuz eklenir ve koyulaşana kadar karıştırmaya devam edilir. (Hazırlanan bu beşamel sos, lazanyaları yumuşatacağı için normalden biraz daha cıvık olmalıdır.)

Yağlanmış bir fırın kabına (orta boy dikdörtgen borcam olabilir) ince bir tabaka beşamel sos sürülüp 2 ad. lazanya yaprağını dizilir (boş kalan bölümlere lazanyayı kırıp yerleştirebilirsiniz). Üzerine biraz beşamel sos sürülür. Beşamel sosun üzerine kıymalı harçtan bir miktar eklenir. Tekrar lazanya yaprağı koyulur. Kıymalı harç - beşamel sos -lazanya işlemini 3 kez tekrarladıktan sonra en üst kata beşamel sos dökülüp onun üzerine de kaşar peyniri rendesini serperek önceden ısıtılmış 200° fırında 20 dk. kadar pişirilir.  Dilimleyerek servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder