HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

26 Nisan 2009 Pazar

Zeytinyağlı Yerelması



=Malzemeler=

- 1 kg. yerelması 
- 1 adet havuç 
- 1 adet soğan 
- 1 kahve fincanı pirinç 
- 1 çay bardağı zeytinyağ 
- 1 adet limon suyu 
- 1 adet kesme şekeri 
- Tuz 
Zeytinyağlı Yerelması
Süre:40 dk - 8 Kişilik
  =hazırlanışı=

Pirinci yıkayıp haşlayın. Yerelmasını soyup suda bekletin. Havuçları halka halka doğrayıp soğanları ince ince kıyın. Zeytinyağını ilave edip 5 dakika kavurun.

Tencereye suda beklettiğiniz yerelmalarını ekleyin. İki bardak sıcak suyu da ilave edip şeker ve tuzunu koyup pişmeye bırakın. Piştikten sonra pirinci ve limon suyunu ekleyin. 5 dakika kadar pişmeye bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder