HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

26 Nisan 2009 Pazar

Prenses Tavuk



Prenses Tavuk tarif tarifi =Malzemeler= 
4 adet tavuk göğsü (kol kısmı ile birlikte) 
1 bardak pirinç 
1 adet kuru soğan 
4 yemek kaşığı sıvıyağı 
1 yemek kaşığı fıstık içi 
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 
4 adet kereviz sapı 
1 yemek kaşığı margarin 
1 yemek kaşığı un 
1 bardak su 
Tuz 
Karabiber 

 =hazırlanışı=
Pirinci ılık ve tuzlu suda ıslatın. Tavuk göğüslerini açın. Dövüp, inceltin. Büyük bir teflon tavada her tarafını kızartın. Kenarda bekletin. 

Soğanları sıvıyağda pembeleştirin. Fıstıklarla birlikte pirinci 10 dakika kavurun. Kuş üzümünü atın. Tuzunu, karabiberini ekleyin. Üzerine 1 bardak su koyup, pişirin. Ocaktan alınca dereotunu ilave edip, karıştırın. 

Tavukların içine hazırladığınız harçtan doldurun. Açılmaması için, göğsün üst tarafındaki kol kısmından kereviz sapıyla bağlayın. 

Tavukları fırın kabına dizin. Üzerine margarini ve 1 bardak suyla karıştırdığınız unu dökün. 175 derecedeki fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder