HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

26 Nisan 2009 Pazar

Virgül Tatlısı

=MALZEMELER= 

1 çay bardağı yoğurt 
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 çay bardağı margarin 
1 paket kabartma tozu 
1 adet yumurta 
250 gr. fındık tozu 
Şerbeti için: 
2 su bardağı şeker 
2 su bardağı su 
1/2 limonun suyu 
Vanilya 

=HAZIRLANIŞI=

Malzemenin tamamını bir kaba koyup yoğurun. Hazırladığınız hamurdan virgül şeklinde tatlılar yapın ve fırında pişirin. Bir tencereye şekerle suyu koyup 15 dakika kaynatın ve limon suyuyla kestirdikten sonra ateşten indirin ve vanilyayı ekleyin. Tepsi ılınınca ılık şerbeti döküp soğuttuktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder