HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

26 Nisan 2009 Pazar

AYVA TATLISI


AYVA TATLISI
MALZEMELER:
  • 6 tane ayva
  • 12 çay bardağı tozşeker
  • 12 çay bardağı su
  • 3,4 tane karanfil
  • Kaymak
  • Yeşil fıstık

YAPILIŞI:

Ayvaları yıkayıp soyup limonlu suyun içine koyalım.Bir tencereye oyulmuş kısmı üstte kalacak şekilde dizelim.Ayvaların ortalarına 1 çay bardağı şekeri koyup,tencerenin içine suyu boşaltalım.Tencerenin içine ayva çekirdeklerini,bir ayvanın kabuğunu ve karanfilleride koyup kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat kadar pişirelim.Altını kapatıp soğumasını bekleyelim.Soğuyunca tabağa alıp kaymakla ve fıstıkla süsleyelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder