HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

4 Mayıs 2009 Pazartesi

FIRINDA PALAMUT

 =Malzemeler=

2 adet palamut balığı
500 gr. domates
500 gr. patates
100 gr. zeytinyağı
150 gr. soğan
2 diş sarımsak,
2 limon
2-3 defne yaprağı
Yarım bardak beyaz şarap
Maydanoz.

 =hazırlanışı=

Balıklar ayıklanır, yıkanır, Evvelâ boyuna ikiye; sonra enine üç parçaya doğranır. Tepsiye dizilir. Patatesler soyu larak dört veya altı parçaya kesilir. Balıkların arasına yer leştirilir. Kıyılmış maydanoz, incecik doğranmış soğan ba lıkların üzerine serpilir. Dilimlere kesilmiş domates, ba­lıkların üzerine yerleştirilir. Doğranmış sarımsak, defne yaprağı, tuz, biber, limon suyu, şarap, zeytinyağı ve su ilâve edilir. Fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder