HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

20 Nisan 2009 Pazartesi

Yufkalı Saç Kebabı


=Malzemeler=
- Yarım demet kıyılmış dereotu 
- 1 su bardağı sıcak su 
- 1 su bardağı soğuk su 
- 1 çay kaşığı kimyon 
- 1 çay kaşığı tarçın 
- 1 kg. orta yağlı koyun kuşbaşı et 
- 1 tatlı kaşığı kekik 
- 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin 
- 4 adet küp küp doğranmış domates 
- 4 adet doğranmış soğan 
- 5 adet halka doğranmış sivri biber 
- Yarım kg. un 
- Yeteri kadar tuz 
- Kırmızı biber,karabiber 
Yufkalı Saç Kebabı
Süre:50 dk - 8 Kişilik
 =hazırlanışı=
Saça veya tavaya eti, yağı ve soğanı koyup etler suyunu çekinceye kadar pişirin. Sivri biberleri ekleyip biraz karıştırdıktan sonra domatesleri ilave ederek biraz daha karıştırın. Sıcak suyu, baharatları ve dereotunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kapağını kapatarak servise sunmadan önce 10 dakika dinlendirin. 

Un, su ve tuzu iyice çırpın, yarım saat dinlendirin. Saçı biraz tereyağla yağladıktan sonra, bir kepçe karışımdan saça dökün. Tavayı sallayarak karışımı yayın. Altını üstünü pişirip servis tabagına alın. Yufkaların arasına saç kebabı koyarak servise sunun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder