HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

20 Nisan 2009 Pazartesi

Gelin Kebabı



=Malzemeler=
- Hamuru İçin: 
- 1,5 su bardağı un 
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ 
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 
- Biraz su 
- Tuz 
- Üzerine: 
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ 
- 1 adet soğan 
- 250 gr. kıyma 
- 2 adet sivri biber 
- 1 adet domates 
- 5 adet mantar 
- 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 
- Tuz,karabiber,kekik 
- Sos İçin: 
- 1 çay kaşığı salça 
- 1 tatlı kaşığı un 
- 1 su bardağı et suyu 
Gelin Kebabı
Süre:60 dk - 4 Kişilik
 =hazırlanışı=
Önce hamuru hazırlayın. Bunun için un, tuz, sıvı yağ ve kabartma tozunu karıştırın. Yeterli miktarda su ilave edin. Yoğurarak hamur haline getirin. Üzerini nemli bir bezle örtüp, dinlendirin.

Sonra hamurdan iri bezeler koparın. Yemek tabağı büyüklüğünde açın. Teflon tavayı yağlayın. Hamuru tavaya alıp, arkalı önlü kızartın.

Üst malzeme için sıvı yağı kızdırın. Soğanı rendeleyip yağda kavurun. Kıymayı ekleyin. Kavurun. Küçük doğranmış biber, domates ve mantarları ilave edin.Tuz, karabiber ve kekiği ekleyin. Hamuru servis tabağına alın. Üzerine malzemeyi yayın.

Salça, un ve et suyunu çırpın. Ateşte koyulaşana dek pişirin. Yemeğin üzerinde gezdirin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder