HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

20 Nisan 2009 Pazartesi

Köfteli Kebap



=Malzemeler=
- 2 milföy hamuru 
- 30 gr. antep fıstığı 
- 1 çay bardağı kaşar rendesi 
- 1 yumurta sarısı 
- Susam 
- Çörekotu 
- Köfte Malzemesi: 
- 500 gr. dana kıyma 
- 4 adet biber 
- 1/2 demet maydanoz 
- 6 diş sarımsak 
- 1 fincan haşlanmış amerikan pirinci 
- Tuz,karabiber
Köfteli Kebap
Süre:40 dk - 4 Kişilik
 =hazırlanışı=
Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın. 

Diğer tarafta milföy hamuruna kaşar rendesi serpip köfteleri yerleştirin. Antepfıstığı serpip rulo şeklinde sararak, tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp. susam ve çörekotu serperek fırına verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder