HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

24 Nisan 2009 Cuma

Ispanaklı Krep


ıspanaklı krep tarifi, yemek tarifleri


         =Malzemeler=

        krep için:
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı süt ya da su
1 çay kaşığı tuz
içi için: 

Yarım kg ıspanak
1 yemek kaşığı margarin
tuz, karabiber, kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça

         =Hazırlanışı=
Ispanakları yıkayıp bir tencerede kısık ateşte haşlayın.
Bir tavada margarini eritin. Eğer soğanlı yapmak istiyorsanız bu aşamada soğanı ekleyebilirsiniz. Daha sonra salçayı ekleyin. Haşlanmış, süzülmüş ıspanakları ve baharatları ilave ederek karıştırın. 2-3 dakika kavurun ve ocağı kapatın.

Diğer taraftan geniş ve derin bir kasede unu hiç topak kalmayacak bir şekilde süt ile ezin. Yumurta ve tuzu ekleyerek çırpın. Bu karışımın kıvamı kek hamurundan daha akışkan olmalı. Aksi halde krepleriniz kalın olur. Teflon tavaya bir .ay kaşığı kadar margarin koyup kızdırın. 1 kepçe hamurdan alıp tavanın üzerine iyice yayın.Hamurun her iki yüzü piştikten sonra krepi bir tabağa alın. Kalan tüm hamurları aynı şekilde pişirin.

Krepler hazır olduğunda, şekildeki gibi iç malzemesini her birinin üzerine koyarak sarın ve tepsiye dizin.Üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirerek 200 derece önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar pişirin. Afiyet olsun.

ıspanaklı krep tarifi, yemek tarifleri

ıspanaklı krep tarifi, yemek tarifleri

ıspanaklı krep tarifi, yemek tarifleri

ıspanaklı krep tarifi, yemek tarifleri

ıspanaklı krep tarifi, yemek tarifleriıspanaklı krep tarifi, yemek tarifleri

Not: Dilerseniz iç malzemesine beyaz peynir veya kıyma da ekleyebilirsiniz. Hatta domates, biber ve kıymalı iç hazırlayıp bu şekilde de hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder