HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

26 Nisan 2009 Pazar

Kremalı Tavuk


Kremalı Tavuk tarif tarifi =Malzemeler= 
4 adet tavuk göğüs eti 
4 adet orta boy kabak 
6 yemek kaşığı hazır çiğ krema 
1 yemek kaşığı un 
1 yemek kaşığı tereyağı 
Yarım limonun suyu 
2 çay kaşığı tane karabiber 
Tuz 

 =hazırlanışı=   
Kabakları soyup, 4'e bölün. Kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlayın. 

Tereyağında göğüs etlerini kızartıp kenara alın. 

Kalan yağın içine 1 yemek kaşığı un koyup karıştırın. Krema, karabiber, tuz ve 1 bardak su ilave edip sosu 10 dakika kaynatın. Kabakları ve kızarttığınız tavuk etlerini ilave edin. Limon suyunu da koyduktan sonra 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder