HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

26 Nisan 2009 Pazar

Cevizli Güllaç

=malzemeler= 


10 yaprak güllaç 
250 gr ceviz içi 
3 bardak süt ( güllaçları ıslatmak için) 
Şurubu: 
25 su bardağı tozşeker 
3 bardak su 

=hazırlanışı=

Kaynatılmış ılık sütü bir tepsiye koyun. Güllaçların kenarındaki sert kısımları kesip çıkartın. Ortalarından keserek iki parçaya ayırın. 
Yarım güllaçları teker teker süte batırıp ikiye katlayarak küçük bir kasenin içine yerleştirin. Ortasına 15 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz koyup kenarlarını ortaya doğru toplayın; alta çevirerek servis tabağına çıkartın. 
Kalan sütü de üzerine dökün. 
Şekerle suyu iki taşım kaynatın. Gülsuyu katıp soğutun. Şurubu güllaçların üzerine boşaltıp 1-2 saat kabarmasını bekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder