HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

26 Nisan 2009 Pazar

Tavuk Dolması



Tavuk Dolması tarif tarifi =Malzemeler =
8 adet tavuk butu 
1 bardak bezelye 
2 adet havuç 
1 adet orta boy patates 
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 
1 adet orta boy kuru soğan 
1 yemek kaşığı margarin 
Karabiber 
Tuz 

 =hazırlanışı=   
Tavuk butunun uç kısımlarındaki kemiği bıçak yardımıyla çıkarın. Tavada margarini eritin ve tavla zarı formunda doğradığınız soğanları, pembeleşene kadar kavurun. İçine küçük küçük doğradığınız patatesleri ve havuçları atıp 4-5 dakika da kısık ateşte kavurun. Kavurduğunuz patates ve havuçların içine bezelye, kıyılmış dereotu, karabiber, tuz ve 1 bardak su ekleyip 15 dakika pişirin. 

Butun uç kısımlarında oluşan boşluğun içine, hazırladığınız bezelyeli harçtan 1 yemek kaşığı koyup, ucundan kapatın. İçlerini doldurduğunuz butları fırın tepsisine yerleştirip, 1 bardak su gezdirin. 175 derecelik fırında 90 dakika pişirip pilavla servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder