Malzemeler : 8 kişilik 8 adet 8 adet küçük boy patlıcan 1 adet kemiksiz tavuk göğsü 1 adet haşlanmış patates 2 dilim bayat ekmek içi 1 adet yumurta Tuz, karabiber 4 adet domates 2 çorba kaşığı tereyağı | ||
hazırlanışı Patlıcanların saplarını kesmeden tamamen soyup tuzlu suda bekletin. Suyunu sıkıp kızgın yağda kızartın. Tavuk göğsünü robotta çekin. Haşlanmış patatesi rendeleyin. Ekmek içlerini ıslatıp sıkın. Yumurta, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Köfteyi 8 parçaya ayırıp, avucunuzun içinde açıp yassıltın. Kızarmış patlıcanı sap kısmı dışarıda kalacak şekilde köfte harcı ile kaplayın. Domatesleri rendeleyip tereyağı ile suyunu çekene kadar pişirin. Armut köftelerini bol kızgın yağda kızartın. Fırın tepsisine domates sosu yayın. Kızarttığınız armut köfteleri sosun üzerine dizip 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. |
HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box
20 Nisan 2009 Pazartesi
ARMUT KÖFTE
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder