=malzemeler=
* 2 Bağ Pazı * 250 gr kıyma * 1 orta boy soğan * 1/2 su bardağı sıvı yağ * 1 Kaşık salça * 1 Diş sarımsak * Tuz, karabiber, pul biber. * Sarı ve kırmızı dolmalık biber * 1 kase pirinç, 1 çay bardağı bulgur
=hazırlanışı=
Bütün malzemeleri dolma içi oluşturacak şekilde bir kabın içinde yoğur. Pazıları saplarını keserek tuzlu suda haşla.Çok fazla haşlamanıza gerek yok batırıp çıkarmak yeterli. Daha sonra pazıları ikiye bölerek ve kalın damarlarını çıkararak sar. Kalan içlede biberleri doldur tencereye diz, üzerine sıvı yağ akıt suyunu ekle pişirmeye bırak. Piştikten sonra yoğurtla beraber servis yap. İsteğe göre üzerine pul biberli yağ kızdırıp sos olarak dökülebilir.
|
HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box
30 Nisan 2009 Perşembe
Kıymalı Pazı sarma ve Renkli Biber dolması
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder