HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

26 Nisan 2009 Pazar

Tavuklu Tart



Tavuklu Tart tarif tarifi      =Malzemeler =
1 su bardağı yoğurt 
250 gr. margarin (oda sıcaklığında yumuşamış) 
1 paket kabartma tozu 
Yarım limonun suyu 
Yarım bardak sıvıyağ 
8 su bardağı un 
1 adet yumurtanın sarısı 
1 çay kaşığı tuz 

İçi için: 
2 adet haşlanmış tavuk göğüs eti 
3 yemek kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş) 
1 su bardağı bezelye 
2 yemek kaşığı mısır 
1 yemek kaşığı tereyağ 
3 yemek kaşığı hazır çiğ krema 
2 yemek kaşığı un 
1 su bardağı süt 
1 su bardağı tavuk suyu 
1 çay kaşığı karabiber 
1 çay kaşığı tuz 

   =hazırlanışı=  
Yoğurma kabına margarin, yoğurt, sıvıyağ, limon suyu ve tuz koyup karıştırın. Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur tutun. Hamuru 20 dakika dinlendirin. 

Tereyağını eritin, un ilave edin, pembeleşene kadar kavurun. Tavuk suyu, süt, karabiber ve tuz koyup karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca içine küçük küçük doğradığınız tavuk göğüs etini, bezelye ve mısırı koyup ocağı kapatın. Soğuduktan sonra kaşar peyniri ve krema ilave edin. 

Hamurdan 2 adet eşit beze yapın. İlk hamuru tart kalıbına, kenarlarından yükselterek yerleştirin. Hazırladığınız içi, kalıba yayın. İkinci hamuru tartın üstüne yerleştirin ve baklava şekli vermek için bıçakla yüzeyinden çizin. Yumurta sarısı sürüp 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder