=MALZEMELER=
Milföly Hamuru;
250 gr un ( 2 tepeleme su bardağı)
1/2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 bardak su
200 gr margarin
1/2 bardak un ( hamuru açmak için)
1 yumurta sarısı ( hamurun üstü için)
Şurubu;
25 bardak tozşeker
15 bardak su
1/4 limon
Süsü için;
1 bardak krem şanti
1 fincan kıyılmış yeşil fıstık
=HAZIRLANIŞI=
Yukarıdaki gereçlerle yarım ölçü yaprak hamuru ( milföy) hazırlayın.
Hamuru 4 mm incelikte açıp uzatın. 3 cm eninde uzun şeritler halinde
kesin.
2 cm çapında ve 12 cm uzunluğunda içleri kağıtla doldurulmuş ve iki
başları kapalı- yağlı kağıttan silindirler hazırlayın. Kesilen hamurları bu
silindirlerin üzerine helis biçiminde döndürerek sarın. Fırın tepsisine
sıralayıp üstüne sulandırılmış yumurta sarısı sürün.
4. Hamurları kızgın fırında pişirin; ortalarındaki kağıdı çıkartıp biraz daha
fırında bekletin. Sonra da soğuk şuruba atın.
5. Tatlıları servis tabağına çıkartın; soğuduktan sonra içlerine krem şantiy
sıkın ve iki başlarına kıyılmış yeşil fıstık serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder