HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

26 Nisan 2009 Pazar

Cennet Köşkü

=MALZEMELER= 

Milföly Hamuru; 
250 gr un ( 2 tepeleme su bardağı) 
1/2 yemek kaşığı sirke 
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 
1/2 çay kaşığı tuz 
1/2 bardak su 
200 gr margarin 
1/2 bardak un ( hamuru açmak için) 
1 yumurta sarısı ( hamurun üstü için) 
Şurubu; 
25 bardak tozşeker 
15 bardak su 
1/4 limon 
Süsü için; 
1 bardak krem şanti 
1 fincan kıyılmış yeşil fıstık 

=HAZIRLANIŞI=


Yukarıdaki gereçlerle yarım ölçü yaprak hamuru ( milföy) hazırlayın. 
Hamuru 4 mm incelikte açıp uzatın. 3 cm eninde uzun şeritler halinde 
kesin. 
2 cm çapında ve 12 cm uzunluğunda içleri kağıtla doldurulmuş ve iki 
başları kapalı- yağlı kağıttan silindirler hazırlayın. Kesilen hamurları bu 
silindirlerin üzerine helis biçiminde döndürerek sarın. Fırın tepsisine 
sıralayıp üstüne sulandırılmış yumurta sarısı sürün. 
4. Hamurları kızgın fırında pişirin; ortalarındaki kağıdı çıkartıp biraz daha 
fırında bekletin. Sonra da soğuk şuruba atın. 
5. Tatlıları servis tabağına çıkartın; soğuduktan sonra içlerine krem şantiy 
sıkın ve iki başlarına kıyılmış yeşil fıstık serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder