HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

24 Nisan 2009 Cuma

Garnitürlü Gül Böreği



=Malzemeler=

- 6 adet yufka 
- 2 kase garnitür 
- 100 gr. beyaz peynir 
- 1 adet yumurta 
- 1 çay bardağı süt 
- 1 çay bardağı zeytinyağı 
- Susam
Garnitürlü Gül Böreği
Süre:25 dk - 8 Kişilik
 =hazırlanışı=

Yufkanın iki tanesini alıp düz bir zemine serin. Üstüne 1 adet yumurta, 1 çay bardağı süt ve zeytinyağını karıştırıp yaptığınız karışımdan fırça yardımı ile sürün. Yufkayı önce ortadan ikiye daha sonrada ikiye kestiğiniz yufkaları da 3 kesip 6 eşit üçgen parça yapın.

Garnitürü iyice yıkayıp süzdükten sonra büyük bir kasede beyaz peynir ile karıştırın. Bu harcı üçgen şeklinde kestiğiniz yufkanın geniş kısımına koyarak rulo şeklinde sarın. Bu ruloyu, içine doğru kıvırarak yuvarlak gül şekli verin. Diğer yufkaları da üst üste iki tane getirip, 6 eşit parçaya bölüp karışımı sürerek, harcını koyun ve gül şekli vererek bütün yufkaları bitirin. 

Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta, süt ve yağ ile yaptığınız karışımdan sürün. Bolca susam dökerek fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder