Selanik Kavala usulü midyeli pilav
malzemeleri
1 kg ayıklanmış midye
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 limon
1 çorba kaşığı rendelenmiş domates
2 su bardağı pirinç
1 sivribiber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
hazırlanışı :
Midyeleri yıkayın. Bir tencereye alarak yarım bardak su ve bir limonun suyuyla 4-5 dakika haşlayın. Suyunu süzüp bir kenara alın.
Sivribiberi ince kıyın. Sarımsağı ezin. Domates rendesi sivribiber, sarımsak ve tereyağını bir tencereye alıp kısık ateşte 6-7 dakika pişirin. 6.5 bardak su ve tuz ekleyip karıştırın. Su kaynamaya başlayınca pirinci ve midyeleri ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Pilav pişince üzerini pamuklu bir bezle kapatıp 5-10 dakika dinlendirin. Sıcakken üzerine bol karabiber serperek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder