HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

15 Kasım 2009 Pazar

KUZU KRAL TACI


=MALZEMELER=
  • 1 tane kuzu kaburga
  • Tereyağı
  • Tuz
  • 3,4 tane defne yaprağı

Pilav Malzemeleri İçin:

  • 3 su bardağı basmati pirinç
  • 1 çay bardağı dolmalık fıstık
  • Tereyağı
  • Sıvıyağ
  • Tuz

=HAZIRLANIŞI=

Kaburgayı bütün halde alıp kasabınızdan kral tacı yapacağınızı ve ona göre hazırlamasını söylüyorsunuz..(Bu yemeği eğer kasabınız bilmiyorsa kaburgayı parçalamadan ortadan 2'ye bölüp ana sırt kemiğini çıkarmasını isteyelim.Sonra eve getirip kemiklerin arasını biraz açıp ayrılmasını sağlayalım.) Eti eve getirip yıkadıktan sonra tuzlayıp tereyağıyla ovalım.Bir fırın tepsisine koyalım.Pamuklu bir iple her iki ucundan bağlayıp ve dikip taç şekli verelim.Pişerken şekli bozulmasın diye tacın içine suyla doldurulmuş ateşe dayanıklı bir tas koyup,tepsinin dibine biraz su ve defne yapraklarını ilave edip 250 'Cde ısıtılmış fırına(Tacımızın şekli bozulmasın diye fırınımızı en yüksek sıcaklığına getirelim.)koyalım.15,20 dakika sonra fırının sıcaklığını 160'Cye düşürüp fırının en alt katına yerleştirip yaklaşık 3 saat pişirelim.Eğer bu süre zarfında üstü çok kızarırsa üstüne alüminyum folyo kapatalım,suyu azalırsa su ilave edelim.

Pişmesine yarım saat kala pilavı pişirelim.Pilav tenceresine yağları ve dolmalık fıstığı koyup fıstıkların rengini hafif döndürelim.İçine pirinci ve tuzu koyup suyunu ekleyip pişirelim.Pişen eti ve dinlenen pilavı servise hazır hale getirelim.Servis tabağına biraz pilav koyup tacı pilavın ortasına oturtalım.Tacın ortasınada pilav doldurup servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder