Malzemeler
- 400 gr köftelik kıyma
- 4 adet patates
- 8-9 adet sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 kaşık domates salçası
- 2 dilim bayat ekmek içi
- Tuz
- Karabiber
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
1. Soğanı rendeleyin. Ekmek içlerini ufalayın. Kıymayı, soğanı, ekmek içini, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Elinizi ıslatarak şekil verin. İnce uzun, biraz tombul köfteler haline getirin.
2. Patatesleri elma dilimleri halinde kesin. Yayvan bir tencerede yağı kızdırın, patates ve biberleri çevirerek her yüzünün kızarmasını sağlayın. Patatesler bitince, onları bir tabağa alın ve köfteleri de aynı tenceredeki yağda pişirin. Köfteler pişince onları da tabağa alın ve salçayı yağa ekleyip karıştırın. 1,5 bardak da su ekleyin.
3. Bu aşamadan sonra iki şekilde yapabilirsiniz. İsterseniz salçalı suyun içine patates ve köfteleri atıp onbeş dakika pişirebilirsiniz. Servis yaparken biberleri üzerine koyabilirsiniz. Ya da benim yaptığm gibi bir cam kaba patatesleri ve köfteleri dizip üzerine biberleri yerleştirip, salçalı suyu dökebilir ve fırında onbeş dakika pişirebilirsiniz. Ben dizdikten sonra üzerine biraz daha tuz ve karabiber serpiştirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder