HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

26 Nisan 2009 Pazar

Hellim Peynirli Tavuk Sarma



hellimli tavuk sarma 2 Hellim Peynirli Tavuk Sarma

Doğaçlama tariflerimden biri daha, ben evde olan malzemeleri kullandım ama isterseniz içine kabak ve patlıcan da ekleyebilirsiniz. Bu şekilde sunumu çok hoş oluyor, akşam yemeği davetlerinizde servis edebileceğiniz şık bir görünüm çıkıyor ortaya. Pilavla servis yapabilirsiniz ama ben keşkek tarzı bir garni veya mısır mücverini tavsiye ederim.

Malzemeler:

4 Kişilik

  • 6 Adet kızartmalık tavuk fileto (fazla ince olmamalı)
  • Pane harcı veya galeta unu
  • 6 Dilim hellim peyniri (tavukların 3/1′i boyunda)
  • 6 Dilim kaşar peyniri (kalın şeritler halinde)
  • 15 Adet mantar

Hazırlanışı:

  1. Vaktiniz varsa tavukları süt ve maden suyu karışımında, 1 saat kadar  terbiye edin.
  2. Mantarları çok az yağda sularını bırakıp, tekrar çekinceye kadar soteleyin.
  3. Hellim peynirlerini kızartın
  4. Tavukların iki tarafını da pane harcıyla kaplayın.
  5. Tavukların içine önce mantarları, sonra hellim peynirini ve kaşar peynirini koyun ve yuvarlayarak sarın, bir kürdan yardımıyla tutturun.
  6. Hazırladığınız tavukları yağladığınız fırın tepsisine dizin ve 180 derece fırında tavukların dışı kızarıncaya kadar pişirin.

hellimli tavuk sarma hazirlik 150x150 Hellim Peynirli Tavuk Sarma hellimli tavuk sarma hazirlik1 150x150 Hellim Peynirli Tavuk Sarma

hellimli tavuk sarma hazirlik2 150x150 Hellim Peynirli Tavuk Sarma hellimli tavuk sarma hazirlik3 150x150 Hellim Peynirli Tavuk Sarma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder