HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

26 Nisan 2009 Pazar

Kremalı Tel Kadayıf

=malzemeler=

Yarım kg tel kadayıf 
1 paket tereyağı ya da margarin 
Krema için: 
Yarım litre süt 
1 çay bardağı pirinç unu 
1 çaybardağı şeker 
Şerbet için: 
3 su bardağı şeker 
25 su bardağı su 
Yarım limon suyu 

=hazırlanışı=

Evvela şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Krema malzemesi orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Tereyağı yakmadan eritilir ılıtılır. Kadayıfın üzerine dökülür ve didiklenir. Yağlı kadayıfın yarısı bastırarak fırın kabına yerleştirilir. Üzerine krema yayılır. Kalan yağlı kadayıf üzerine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir. 2 saat bekletilir. Kare keserek servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder