HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

11 Ekim 2009 Pazar

Adana Usulü Etli Kabak Dolması

Adana Usulü Etli Kabak Dolması

=malzemeler=

  • 5 orta boy kabak
  • 1/2 çorba kaşığı salça
  • 250 gr orta yağlı kıyma
  • 1/2 çorba kaşığı kuru nane
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 orta boy soğan
  • 8-10 dal maydanoz
  • 1/2 limon

=hazırlanışı=

  • Kabakları yıkayıp sap ve uç kısımlarını kesin. Ortadan enine ikiye bölerek kabuk kısmı 6-7 mm kalıncaya kadar içini ince uçlu bir bıçakla oyun.
  • Dolma içini hazırlayın. Kabakları doldurup tencereye dizin. Soyulmuş sarımsak, tuz ve karabiber serpin. 2 su bardağı kaynar su dökün.
  • Hafif hararetli ısıda yarım saat pişirin. Nane ve limon suyu ilave edip bir taşım kaynatın.
İçinin Hazırlanması :
  • Kıymayı derin bir kaba koyun. İçine ince kıyılmış soğan, maydanoz, pirinç, kabukları soyulup fındık büyüklüğünde doğranmış domates, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
  • (Domates olmadığı zaman 1/2 çorba kaşığı salçayı bir çay bardağı su ile sulandırıp katın.)




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder