HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

26 Nisan 2009 Pazar

Safranlı Tavuk



Safranlı Tavuk tarif tarifi =Malzemeler =
4 adet tavuk göğüs eti 
2 su bardağı mantar 
3 diş sarmısak 
2 tatlı kaşığı safran 
1 adet kuru soğan 
3 yemek kaşığı sıvıyağı 
Karabiber 
Tuz 

 =hazırlanışı=   
Mantarları yıkayıp enlemesine bölün. Kararmamaları için limonlu suda bekletin. Göğüs etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayın. 

Tencereye 3 yemek kaşığı sıvıyağı, doğranmış sarmısak ve tavuk etlerini ekleyip, soteleyin. Mantarı da ilave edip suyunu verip çekene kadar kavurun. Safranı tuz serper gibi serpiştirip, karıştırın. 2 bardak sıcak su ekleyin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Kızarmış patatesle servis yapabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder