HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

11 Ekim 2009 Pazar

Biberli Tavuk Budu

Biberli Tavuk Budu

=malzemeler=

  • 1 soğan
  • 400 gr erişte
  • 4 kırmızı dolmalık biber
  • 4 tavuk budu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kızartmak için yağ
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Kırmızı toz biber
  • 200 ml sebze suyu

=hazırlanışı=

  • Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp küp küp doğrayın.
  • Butların fazlalıklarını temizleyin. Kızartma tenceresinde yağı kızdırıp butları 5-10 dakika kadar kızartın. Kızaran butları tencereden alın.
  • Bir miktar yağı tavaya alıp soğan ve kekiği kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Tavuk butlarının üzerine kırmızı toz biber serpip biber küpleri ile birlikte tavaya ilave edin. Sebze suyunu ekleyip 20 dakika kadar pişirin.
  • Erişteyi paketin üzerindeki tarife göre pişirin.
  • Butları tavadan alıp kalan sebzeleri tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Nişastayı 1 çorba kaşığı suyla karıştırıp sebzelere ekleyin. Bir taşım kaynatın.
  • Butları sebze ve erişte ile servis yapın.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder