HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

11 Ekim 2009 Pazar

Hasanpaşa Köfte

Hasanpaşa Köfte

=malzemeler=

    Köfte Malzemeleri :
    • 750 gr kıyma
    • 1 baş kuru soğan
    • 2 yumurta
    • 2 dilim bayat ekmek içi
    • Tuz
    • Karabiber
    Püre Malzemeleri :
    • 5-6 patates
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 yumurta
    • Yarım su bardağı süt
    • Tuz
    • Salçalı su
    Salçalı Su :
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 su bardağı su

    =hazırlanışı=

      Pürenin Hazırlanması :
      • Püre için patatesleri soyup haşlayın. Püre makinesinden geçirin.
      • Tencerede tereyağını eritin. Patatesleri ekleyin. Yumurtayı ilave edip karıştırın.
      • Sütü karıştıra karıştıra ekleyin. En son tuzunu koyup püre yapın.
      Köftenin Hazırlanması :
      • Köfte malzemelerini karıştırın. Harçtan cevizden büyük parçalar koparıp ortası çukur köfteler yapın.
      • Köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirin. 200 C fırında 15-20 dakika pişirin (çok pişirirseniz kuru olur).
      • Fırından çıkarıp çukurlara 2 tatlı kaşığı püre yerleştirin.
      • 1 yemek kaşığı salçayı suda ezip köftelerin üzerine gezdirin.
      • Tekrar fırına koyup pembeleşene kadar pişirin.














      Hiç yorum yok:

      Yorum Gönder