=malzemeler=
- 1 adet orta boy soğan, yemeklik soğandan daha ince doğranmış
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet orta boy patates, ince ince küçük kareler şeklinde kesilmiş
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 7-8 su bardağı kaynar su
- 1 su bardağı erişte, ufak ufak kırılmış (kırıldıktan sonraki ölçü)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
=hazırlanışı=
- Soğanları zeytinyağıyla birlikte derin bir tencere koyun. Normal ateşte kavurun.
- Patatesi ve salçayı soğanlara ekleyin. Patatesler tencereye yapışmaya başlayıncaya kadar kavurun.
- Kaynamış suyu ekleyin. Patatesleri 10 dakika kadar pişirin (patatesler geç piştiği için onları önceden pişirmek gerekiyor).
- Erişteleri ve tuzu ekleyin. Karıştırıp pişmeye bırakın.
- Erişteler pişince (yaklaşık 10 dakika sonra) tencerenin altını kapatıp üzerine nane serperek servis yapın.
- Çorbanın kıvamı koyu olmuşsa biraz kaynamış su ekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder