HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

11 Ekim 2009 Pazar

Patatesli Erişte Çorbası

Patatesli Erişte Çorbası

=malzemeler=

  • 1 adet orta boy soğan, yemeklik soğandan daha ince doğranmış
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy patates, ince ince küçük kareler şeklinde kesilmiş
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 7-8 su bardağı kaynar su
  • 1 su bardağı erişte, ufak ufak kırılmış (kırıldıktan sonraki ölçü)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane

=hazırlanışı=

  • Soğanları zeytinyağıyla birlikte derin bir tencere koyun. Normal ateşte kavurun.
  • Patatesi ve salçayı soğanlara ekleyin. Patatesler tencereye yapışmaya başlayıncaya kadar kavurun.
  • Kaynamış suyu ekleyin. Patatesleri 10 dakika kadar pişirin (patatesler geç piştiği için onları önceden pişirmek gerekiyor).
  • Erişteleri ve tuzu ekleyin. Karıştırıp pişmeye bırakın.
  • Erişteler pişince (yaklaşık 10 dakika sonra) tencerenin altını kapatıp üzerine nane serperek servis yapın.
  • Çorbanın kıvamı koyu olmuşsa biraz kaynamış su ekleyin.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder