=malzemeler=
- İri bir tavuk budu (kalça ile birlikte)
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 3-4 cm'lik çubuk tarçın
- Anason (yıldız anason ile yaparsanız yemeğiniz daha şık olur)
- 2 diş sarımsak
- 1 halka ince limon dilimi
- Tuz
- Karabiber
=hazırlanışı=
- Tavuk budunu, hafif yumuşattığınız tereyağı, tuz ve karabiber ile sıvayın.
- Yeterli boyutlarda bir yağlı kağıda yerleştirin.
- Üzerine anasonu, çubuk tarçını, ayıklanıp dilimlenmiş sarımsakları ve limon dilimini koyun.
- Yağlı kağıdı paket yapıp, fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden 200C ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
- Kağıt ve tavuk iyice kızarınca, servis tabağına alın.
- Kağıdı uçlarından açıp altına kıvırarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder