HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

11 Ekim 2009 Pazar

Kağıtta Tavuk

Kağıtta Tavuk

=malzemeler=

  • İri bir tavuk budu (kalça ile birlikte)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3-4 cm'lik çubuk tarçın
  • Anason (yıldız anason ile yaparsanız yemeğiniz daha şık olur)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 halka ince limon dilimi
  • Tuz
  • Karabiber

=hazırlanışı=

  • Tavuk budunu, hafif yumuşattığınız tereyağı, tuz ve karabiber ile sıvayın.
  • Yeterli boyutlarda bir yağlı kağıda yerleştirin.
  • Üzerine anasonu, çubuk tarçını, ayıklanıp dilimlenmiş sarımsakları ve limon dilimini koyun.
  • Yağlı kağıdı paket yapıp, fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden 200C ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
  • Kağıt ve tavuk iyice kızarınca, servis tabağına alın.
  • Kağıdı uçlarından açıp altına kıvırarak servis yapın.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder