=malzemeler=
- 2 soğan
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 500 gr dana kuşbaşı
- 1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
- 5 çorba kaşığı sirke
- Tuz
- Karabiber
- 1,5 lt et suyu
- 450 gr taze fasulye
- 500 gr patates
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 4-5 çorba kaşığı süt kreması
=hazırlanışı=
- Soğanı soyup ikiye böldükten sonra yarım ay halkalar halinde doğrayın.
- Sıvıyağı büyük ve derin bir tencerede kızdırın. Eti kızgın yağda sürekli karıştırarak iyice kavurun.
- İçine soğan ve kırmızı toz biberi ekleyin. Sirkeyi ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Et suyunu ekleyip, tencerenin kapağı kapalı olarak 70 dakika kadar pişirin.
- Bu arada fasulyeyi ayıklayıp ikiye böldükten sonra tuzlu suda 8-10 dakika kadar haşlayın. Ardından durulayıp suyunu süzün.
- Patatesin kabuklarını soyup yıkadıktan sonra büyüklüğe göre dörde veya altıya bölün.
- Etin pişme süresinin son 20 dakikasında patatesi kekikle birlikte ilave edin.
- Pişme süresinin son 10 dakikasında fasulyeyi de ekleyin. Tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Gulaş piştikten sonra süt kremasını ekleyip bir kaç dakika dinlendirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder