HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

11 Ekim 2009 Pazar

Fasulyeli Gulaş

Fasulyeli Gulaş

=malzemeler=

  • 2 soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 500 gr dana kuşbaşı
  • 1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
  • 5 çorba kaşığı sirke
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1,5 lt et suyu
  • 450 gr taze fasulye
  • 500 gr patates
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 4-5 çorba kaşığı süt kreması

=hazırlanışı=

  • Soğanı soyup ikiye böldükten sonra yarım ay halkalar halinde doğrayın.
  • Sıvıyağı büyük ve derin bir tencerede kızdırın. Eti kızgın yağda sürekli karıştırarak iyice kavurun.
  • İçine soğan ve kırmızı toz biberi ekleyin. Sirkeyi ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Et suyunu ekleyip, tencerenin kapağı kapalı olarak 70 dakika kadar pişirin.
  • Bu arada fasulyeyi ayıklayıp ikiye böldükten sonra tuzlu suda 8-10 dakika kadar haşlayın. Ardından durulayıp suyunu süzün.
  • Patatesin kabuklarını soyup yıkadıktan sonra büyüklüğe göre dörde veya altıya bölün.
  • Etin pişme süresinin son 20 dakikasında patatesi kekikle birlikte ilave edin.
  • Pişme süresinin son 10 dakikasında fasulyeyi de ekleyin. Tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Gulaş piştikten sonra süt kremasını ekleyip bir kaç dakika dinlendirin.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder