HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

11 Ekim 2009 Pazar

Patlıcanlı Vezir Kebabı

Patlıcanlı Vezir Kebabı

=MALZEMELER=

  • Yarım kg köftelik kıyma
  • 1 kg patlıcan
  • 3-4 kabak
  • 2 kuru soğan
  • 4-5 sarımsak
  • 4-5 sivri biber
  • 3-4 domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım su bardağı süt veya su
  • 1 yumurta
  • Süslemek için domates, maydanoz

=HAZIRLANIŞI=

  • Patlıcanları ve kabakları küp küp doğrayıp kızartın. Fazla yağlarını iyice süzüp borcama yerleştirin. Soğan, sarımsak ve sivri biberleri doğrayıp zeytinyağında soğanlar ölene kadar kavurun.
  • Kıymadan küçük parçalar koparıp tencereye ilave edin. Onlar da biraz kavrulunca, soyup küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatın.
  • Tenceredeki karışımı kevgirle yağını süzerek alın ve borcamdaki sebzelerin üzerine yayın.
  • Yumurtayı sütle çırpıp borcamın üzerine gezdirin.
  • Domates ve maydanoz ile süsleyerek 200 C fırında pişirin.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder