=MALZEMELER=
- Yarım kg köftelik kıyma
- 1 kg patlıcan
- 3-4 kabak
- 2 kuru soğan
- 4-5 sarımsak
- 4-5 sivri biber
- 3-4 domates
- Tuz
- Karabiber
- Yarım su bardağı süt veya su
- 1 yumurta
- Süslemek için domates, maydanoz
=HAZIRLANIŞI=
- Patlıcanları ve kabakları küp küp doğrayıp kızartın. Fazla yağlarını iyice süzüp borcama yerleştirin. Soğan, sarımsak ve sivri biberleri doğrayıp zeytinyağında soğanlar ölene kadar kavurun.
- Kıymadan küçük parçalar koparıp tencereye ilave edin. Onlar da biraz kavrulunca, soyup küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatın.
- Tenceredeki karışımı kevgirle yağını süzerek alın ve borcamdaki sebzelerin üzerine yayın.
- Yumurtayı sütle çırpıp borcamın üzerine gezdirin.
- Domates ve maydanoz ile süsleyerek 200 C fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder