HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

11 Ekim 2009 Pazar

İşkembe Çorbası

İşkembe Çorbası

=malzemeler=

  • 1 kuzu işkembesi
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • Karabiber
  • 1/2 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • Sarımsak
  • Sirke

=hazırlanışı=

  • İşkembeyi temizleyin. Kısık ateşte 2 saat pişirin.
  • Pişen işkembeyi küçük küpler halinde doğrayın.
  • Büyük bir tencerede yağı kızdırıp unu kavurun. İşkembenin pişme suyunu tencereye ilave edin.
  • Yoğurdu bir kaseye alıp yumurtayla iyice karıştırın. Ardından karışımı çorbaya ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Çorbayı ateşten alıp kaselere paylaştırın. Sarımsak ve sirke ekleyin.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder