HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

11 Ekim 2009 Pazar

Fırında Kekikli Tavuk

Fırında Kekikli Tavuk

=malzemeler=

  • 1 adet tavuk
  • 100 gr tereyağı, oda sıcaklığında yumuşamış
  • 4 dal taze kekik
  • 1 adet limon
  • Tuz ve taze öğütülmüş karabiber
  • Taze patates

=hazırlanışı=

  • Tavuğun içini dışını iyice yıkayın. Kağıt havluyla tamamen kurulayın. Fırını 220 derece ısıya getirin.
  • Tavuğu tuzlayın, biberleyin. 15 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin.
  • Bir kasenin içinde yumuşamış tereyağını, saplarından ayıklanmış kekiği, bir limonun rendelenmiş kabuğunu ve suyunu karıştırın.
  • Tavuğun derisiyle eti arasına parmağınızı sokarak, butlarda ve göğüste küçük keseler yaratın. Yumuşamış tereyağı karışımının yarısını bu kısımlara yayın.
  • Tereyağı karışımının kalan yarısını tavuğun derisinin üstüne elinizle oğuşturarak sürün.
  • Tavuğun bacaklarını, bir mutfak ipiyle bağlayın. Fırın kabına tavuğu yerleştirin. Önceden ısıttığınız fırında 1.5 saat kadar pişirin.
  • Her yarım saatte bir tavuğu alt üst ederek, her yerinin kızarıp hoş bir renk almasını sağlayabilirsiniz (Tavuğun büyüklüğüne göre pişme süresi değişebilir. Derisi nar gibi kızarıp, bir bıçak sapladığınızda tavuğun içinden beyaz su akmaya başladığında olmuş demektir.)
  • Taze patesleri akan suyun altında, fırçayla iyice yıkayın. Büyük olanları ikiye kesin. Tuz ve biberle harmanlayın.
  • Tavuğun pişmesine 45 dakika kaldığında fırın kabını fırından çıkarın. Patatesleri yanlarına dizin. Kaptaki yağla alt üst edip, pişirme işlemine devam edin.
  • Pişirme süresi bittiğinde fırından çıkarın. 15 dakika kadar dinlendirip servis yapın.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder