HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

11 Ekim 2009 Pazar

Nohutlu Mantı Çorbası

Nohutlu Mantı Çorbası



=malzemeler=

  • 2 çorba kasesi mantı, küçük hazırlanmış ve pişirilmemiş
  • 1,5 su bardağı nohut, haşlanmış ve kabukları soyulmuş
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 lt kaynamış su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı iyice soğutulmuş su
  • Üzeri için biraz kuru nane

=hazırlanışı=

  • Yağları ve salçayı tencereye alın. Biraz kavrulunca kaynamış suyu ekleyin.
  • Bir taşım kaynatıp sırayla tuzu, nohutu ve mantıyı ilave edin.
  • Mantılar pişene kadar 10 dakika kaynatın. Ardından mantılar suyun içinde erimesin diye soğuk suyu tencereye dökün.
  • Kaselere alıp üzerine bir miktar nane serperek servis yapın.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder