HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

11 Ekim 2009 Pazar

Mercimekli Püre Eşliğinde Tavuk Budu

Mercimekli Püre Eşliğinde Tavuk Budu

=malzemeler=

  • 4 tavuk budu
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • 2 soğan
  • 1 demet taze soğan
  • 250 gr patates
  • 125 gr margarin
  • 750 ml et suyu
  • 350 gr kırmızı mercimek

=hazırlanışı=

  • Tavuk budunun fazlalıklarını temizleyin. 1 çorba kaşığı zeytinyağına 1 tatlı kaşığı köri ve kırmızı tozbiber katıp karıştırın. Karışımı butların üzerine sürün. Son olarak butları tuzlayın.
  • Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Taze soğanı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın. Patatesin kabuklarını soyup tuzlu suda haşlayın.
  • Bir tencerede 3 çorba kaşığı margarini eritip soğanı kısık ateşte 10 dakika kadar kavurun. Kalan köriyi ilave edip kısa bir süre daha kavurun. Et suyunu ekleyip bir taşımlık pişirdikten sonra mercimeği ilave edin ve 15-20 dakika kadar pişirin. Soğumasını bekleyin.
  • Bu arada fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
  • Bir tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırıp tavuk butlarını kızartın. Fırına dayanıklı bir kaba alıp patatesleri de ekleyin. Fırına verip 20 dakika kadar pişirin. Kalan margarini küçük bir tencerede eritin.
  • Mercimeği püre haline getirip tekrar tencereye alın. Isınıncaya kadar kalan zeytinyağı ile birlikte pişirin. Gerekirse bir miktar et suyu ekleyin. Tuzlayın.
  • Tavuk budu ve mercimek püresini bir servis tabağına alın. Üzerine taze soğan ve margarin döküp patateslerle birlikte servis yapın.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder