=hazırlanışı=
- 1 adet bütün tavuk
- 2 adet kuru soğan, halka halka doğranmış
- 3 adet sarımsak, dövülmüş
- 4 dal taze kekik
- 1 limon
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
=hazırlanışı=
- Yemeği hazırlamaya başlamadan yarım saat önce tavuğu buzdolabından çıkarın.
- Yarım saat sonra iyice yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın.
- Fırını 220 dereceye getirin.
- Tavuğun içine, üzerine ve derisinin altına zeytinyağı sürüp tuz ve karabiber serpin.
- Fırın poşetini unlayıp fazla unu boşaltın.
- Soğan halkalarını poşete yerleştirin.
- Limonu dörde bölün. Limon dilimlerini, kekiği ve sarımsağı tavuğun içine yerleştirin.
- Kanatları altta kalacak şekilde tavuğu fırın poşetindeki soğanların üzerine koyun.
- Ağzını bağlayıp ısınmış fırına yerleştirin.
- Et iyice kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder