HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

11 Ekim 2009 Pazar

Fırın Poşetinde Limonlu & Otlu Tavuk

Fırın Poşetinde Limonlu & Otlu Tavuk

=hazırlanışı=

  • 1 adet bütün tavuk
  • 2 adet kuru soğan, halka halka doğranmış
  • 3 adet sarımsak, dövülmüş
  • 4 dal taze kekik
  • 1 limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

=hazırlanışı=

  • Yemeği hazırlamaya başlamadan yarım saat önce tavuğu buzdolabından çıkarın.
  • Yarım saat sonra iyice yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın.
  • Fırını 220 dereceye getirin.
  • Tavuğun içine, üzerine ve derisinin altına zeytinyağı sürüp tuz ve karabiber serpin.
  • Fırın poşetini unlayıp fazla unu boşaltın.
  • Soğan halkalarını poşete yerleştirin.
  • Limonu dörde bölün. Limon dilimlerini, kekiği ve sarımsağı tavuğun içine yerleştirin.
  • Kanatları altta kalacak şekilde tavuğu fırın poşetindeki soğanların üzerine koyun.
  • Ağzını bağlayıp ısınmış fırına yerleştirin.
  • Et iyice kızarana kadar pişirin.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder