=malzemeler=
- 1 baş sarımsak
- Bir tutam tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 tavuk budu
- 4 büyük limon dilimi
- Adaçayı, biberiye, kekik (ben evdeki nane, maydanoz ve dereotunu kullandım)
- Ayrıca tuz ve karabiber
=hazırlanışı=
- Sarımsağı havanda dövüyorsunuz. Bir tutam tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip tekrar iyice dövüp bu karışımı yıkanmış 4 tavuk budunun üzerine ve derisinin altına sürüyorsunuz.
- Butları 2 saat buzdolabında bekletmeniz gerekiyor, ama ben 45 dk beklettim.
- Fırını 220 C'ye ısıtıp her bir tavuk için 4 büyük limon dilimi veya her biri için 4'er orta boy dilim koyuyorsunuz.
- Dilimlerin üzerine taze otları yerleştiriyorsunuz.
- En üste de birer butu koyup tuz ve karabiber serpiyor, fırında yaklaşık 1 saat pişiriyorsunuz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder