HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

11 Ekim 2009 Pazar

Limonlu & Otlu Tavuk

Limonlu & Otlu Tavuk

=malzemeler=

  • 1 baş sarımsak
  • Bir tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 tavuk budu
  • 4 büyük limon dilimi
  • Adaçayı, biberiye, kekik (ben evdeki nane, maydanoz ve dereotunu kullandım)
  • Ayrıca tuz ve karabiber

=hazırlanışı=

  • Sarımsağı havanda dövüyorsunuz. Bir tutam tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip tekrar iyice dövüp bu karışımı yıkanmış 4 tavuk budunun üzerine ve derisinin altına sürüyorsunuz.
  • Butları 2 saat buzdolabında bekletmeniz gerekiyor, ama ben 45 dk beklettim.
  • Fırını 220 C'ye ısıtıp her bir tavuk için 4 büyük limon dilimi veya her biri için 4'er orta boy dilim koyuyorsunuz.
  • Dilimlerin üzerine taze otları yerleştiriyorsunuz.
  • En üste de birer butu koyup tuz ve karabiber serpiyor, fırında yaklaşık 1 saat pişiriyorsunuz.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder