=malzemeler=
- Yarım kg kıyma
- 2 dilim bayat ekmek içi (ıslatılmış ve sıkılmış)
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 kuru soğan
- Yarım kg ıspanak
=hazırlanışı=
- Ispanakları yıkayıp doğrayın. (Köklerini kök kavurma için saklayabilirsiniz.) Doğranmış soğanla beraber kavurun.
- Köfte harcı için gereken malzemeleri yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayıp baş parmağınızla ortasını açın.
- Köftenin ortasına 1 çay kaşığı ıspanaklı harçtan koyup kapatın ve yağlanmış tepsiye alın.
- Hepsini tamamlayınca 200C fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder