HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

11 Ekim 2009 Pazar

Tandırda Tavuk But

Tandırda Tavuk But

=malzemeler=

  • 1 su bardağı yağsız yoğurt
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 3-4 diş sarımsak, dövülmüş
  • 1 küçük kuru soğan, rendelenmiş
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1/4 tatlı kaşığı karabiber
  • 1/4 tatlı kaşığı kakule, dövülmüş
  • 1/4 tatlı kaşığı kişniş, dövülmüş
  • 1/4 tatlı kaşığı karanfil, dövülmüş
  • 6 tavuk but (drumstick), derileri ve fazla yağları temizlenmiş
  • 4 küçük kırmızı soğan, halka halka doğranmış
  • Süslemek için maydanoz + 1 limon, dilimlenmiş
  • Raita
Raita İçin :
  • 1 + 3/4 su bardağı yoğurt
  • Yarım salatalık, soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • Taze nane, doğranmış (ben kuru nane kullandım)

=hazırlanışı=

  • Malzeme listesinde butlardan önce yazılan tüm malzemeyi derin bir kabın içinde karıştırın.
  • Butları ekleyip her tarafının marine ile kaplanmasını sağlayın.
  • Kabı, üzerini streçleyerek dolaba kaldırın ve en az 6 saat, en iyisi bir gece bekletin.
  • Ertesi gün fırınınızı 260 C'ye getirin. Fırın kabınıza kırmızı soğanları yayın. Üzerine butları dizin ve yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Limon dilimleri ve raita ile servis yapın.
Raita'nın Hazırlanışı :
  • Yoğurdu orta boy bir kaseye alın. Salatalığı yoğurdun üzerine rendeleyin.
  • Tuz, kimyon ve nane ile karıştırın.
  • Hafifçe soğutup servis yapın.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder