=malzemeler=
- 1 su bardağı yağsız yoğurt
- Yarım limonun suyu
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
- 3-4 diş sarımsak, dövülmüş
- 1 küçük kuru soğan, rendelenmiş
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1/4 tatlı kaşığı karabiber
- 1/4 tatlı kaşığı kakule, dövülmüş
- 1/4 tatlı kaşığı kişniş, dövülmüş
- 1/4 tatlı kaşığı karanfil, dövülmüş
- 6 tavuk but (drumstick), derileri ve fazla yağları temizlenmiş
- 4 küçük kırmızı soğan, halka halka doğranmış
- Süslemek için maydanoz + 1 limon, dilimlenmiş
- Raita
- 1 + 3/4 su bardağı yoğurt
- Yarım salatalık, soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı kimyon
- Taze nane, doğranmış (ben kuru nane kullandım)
=hazırlanışı=
- Malzeme listesinde butlardan önce yazılan tüm malzemeyi derin bir kabın içinde karıştırın.
- Butları ekleyip her tarafının marine ile kaplanmasını sağlayın.
- Kabı, üzerini streçleyerek dolaba kaldırın ve en az 6 saat, en iyisi bir gece bekletin.
- Ertesi gün fırınınızı 260 C'ye getirin. Fırın kabınıza kırmızı soğanları yayın. Üzerine butları dizin ve yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Limon dilimleri ve raita ile servis yapın.
- Yoğurdu orta boy bir kaseye alın. Salatalığı yoğurdun üzerine rendeleyin.
- Tuz, kimyon ve nane ile karıştırın.
- Hafifçe soğutup servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder