HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

11 Ekim 2009 Pazar

İnegöl Köfte

İnegöl Köfte

=malzemeler=

  • 1 kg dananın döşünden çekilmiş kıyma (İçindeki yağ ve et oranı İnegöl köfte için çok uygun olduğundan özellikle bu tip kıyma çektirin.)
  • Yarım su bardağı çekilmiş kuru ekmek içi (galeta unu da olabilir)
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı karbonat (Amarika'da "baking soda" adı altında bulunuyor.)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 adet orta boy soğan
  • Arzu ederseniz yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz.

=hazırlanışı=

  • Kıymaya, çekilmiş ekmek içi, su ve tuz ekleyin. Hepsini 10 dakika yoğurun. Kapaklı bir saklama kabı içinde 24 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Ertesi gün sabahtan karbonatı ve limonu bir bardağın içinde karıştırın. Köpüren karışımı kıymanın üzerine dökün.
  • Soğanları rendeleyin ve köftelere katın. Bu aşamada isterseniz kaşar peynirini de ekleyin ve hepsini iyice yoğurun.
  • Kıymalardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Şekil verin. Saklama kabına dizip akşama kadar tekrar buzdolabında dinlendirin.
  • Eğer köftelerin hepsini pişirmeyecekseniz, ayırdıklarınızı dinlendirmeden buzluğa kaldırabilirsiniz.
  • Akşama kadar dinlenen köfteleri pişirmeden 10 dakika önce buzdolabından çıkartın. Biraz oda sıcaklığında bekleyen köfteler, kendilerini bırakıp daha iyi pişiyorlar.
  • Izgara tavasını orta ateşte iyice kızdırın. Köfteleri, yağsız tavada arkalı önlü ızgara yapın.
  • Ayrıca, köftelerinizi mangalda veya önceden 200 C derece ısıtılmış fırında 15-10 dakika pişirip servis yapabilirsiniz.
  • Yanına kimyon, kırmızı toz biber, sumak, kekik gibi baharatlar ve biber turşusu, domates, piyaz ya da patates kızartması gibi güzellikleri eklemeyi unutmuyoruz tabii.
  • Buzluktan çıkardığınız köfteleri çözdürmeden, hemen pişirin.



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder