=malzemeler=
- 1 armut
- 125 gr süzme yoğurt
- 1 çay kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş fındık
- 1 çay kaşığı ince çekilmiş antep fıstığı
- 1 tutam tarçın
- 1 tutam safran
- 1 kahve fincanı su
=hazırlanışı=
- Armudu soyup, boyuna ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını çıkarın. İnce ince dilimleyip küçük bir tavaya alın.
- Safranı suda eritip armutlara ekleyin. Tarçın serpip armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Yoğurdu bir kapta balla karıştırıp servis kasesine alın.
- Armut dilimlerini yoğurdun üzerine yerleştirin. Pişme suyundan 2-3 kaşık üzerine gezdirin.
- Çekilmiş fındık ve antep fıstığı serpiştirip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder