HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

11 Ekim 2009 Pazar

Yoğurt Soslu Armut

Yoğurt Soslu Armut







=malzemeler=

  • 1 armut
  • 125 gr süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş fındık
  • 1 çay kaşığı ince çekilmiş antep fıstığı
  • 1 tutam tarçın
  • 1 tutam safran
  • 1 kahve fincanı su

=hazırlanışı=

  • Armudu soyup, boyuna ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını çıkarın. İnce ince dilimleyip küçük bir tavaya alın.
  • Safranı suda eritip armutlara ekleyin. Tarçın serpip armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Yoğurdu bir kapta balla karıştırıp servis kasesine alın.
  • Armut dilimlerini yoğurdun üzerine yerleştirin. Pişme suyundan 2-3 kaşık üzerine gezdirin.
  • Çekilmiş fındık ve antep fıstığı serpiştirip servis yapın.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder