=malzemeler=
- 200 gr fileto tavuk göğsü (yarım tavuk göğsü yapıyor)
- 6 adet mantar
- 2 yemek kaşığı tepeleme dolu mısır
- 1 küçük kutu krema - 200 ml
- 1 küçük diş sarımsak
- 4 adet milföy hamuru
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çay kaşığının ucuyla köri
- Yarım çay kaşığı kırmızı biber
- Tuz
=hazırlanışı=
- Milföy hamurunu dondurucudan çıkardıktan sonra 5 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin ve 1 no'lu resimdeki gibi kesin
- Hamuru 2 ve 3 no'lu resimdeki gibi katlayıp fırın tepsisine koyun ve önceden 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
- Sürenin sonunda milföy hamurları 4 no'lu resimdeki gibi olacak. Sivri bir bıçak ucuyla hamurun orta bölümündeki kabuğun kenarlarını kesin. Şimdi küçük bir çantanız var, üst parçayı şimdilik bir kenara koyun.
- Hamurlar pişerken siz bu arada tavukları kuşbaşı doğrayın.
- Sıvı yağı kızdırdığınız tavaya tavukları ekleyin, rengi dönüp beyazlaşana kadar kavurun.
- Mantarları dilim dilim kesin ve tavaya ekleyin.
- Ezilmiş sarmısağı ve baharatları ekleyin, kavurmaya devam edin.
- Kremayı ve mısırları ekleyin.
- Krema yoğunlaşana kadar pişirin, hamurlar fırından çıktığında sos da pişmiş olur.
- İçi boşaltılmış milföy çantalara tavuk sosu paylaştırın, sosun suyunu hamurların üzerine gezdirin.
- Bir tarafa ayırdığınız üst parçayı, tavukların üzerine koyun.
- Yanında salata ile servise edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder