HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

11 Ekim 2009 Pazar

Çantada Tavuk

Çantada Tavuk

=malzemeler=

  • 200 gr fileto tavuk göğsü (yarım tavuk göğsü yapıyor)
  • 6 adet mantar
  • 2 yemek kaşığı tepeleme dolu mısır
  • 1 küçük kutu krema - 200 ml
  • 1 küçük diş sarımsak
  • 4 adet milföy hamuru
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çay kaşığının ucuyla köri
  • Yarım çay kaşığı kırmızı biber
  • Tuz

=hazırlanışı=

  • Milföy hamurunu dondurucudan çıkardıktan sonra 5 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin ve 1 no'lu resimdeki gibi kesin
  • Hamuru 2 ve 3 no'lu resimdeki gibi katlayıp fırın tepsisine koyun ve önceden 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
  • Sürenin sonunda milföy hamurları 4 no'lu resimdeki gibi olacak. Sivri bir bıçak ucuyla hamurun orta bölümündeki kabuğun kenarlarını kesin. Şimdi küçük bir çantanız var, üst parçayı şimdilik bir kenara koyun.
  • Hamurlar pişerken siz bu arada tavukları kuşbaşı doğrayın.
  • Sıvı yağı kızdırdığınız tavaya tavukları ekleyin, rengi dönüp beyazlaşana kadar kavurun.
  • Mantarları dilim dilim kesin ve tavaya ekleyin.
  • Ezilmiş sarmısağı ve baharatları ekleyin, kavurmaya devam edin.
  • Kremayı ve mısırları ekleyin.
  • Krema yoğunlaşana kadar pişirin, hamurlar fırından çıktığında sos da pişmiş olur.
  • İçi boşaltılmış milföy çantalara tavuk sosu paylaştırın, sosun suyunu hamurların üzerine gezdirin.
  • Bir tarafa ayırdığınız üst parçayı, tavukların üzerine koyun.
  • Yanında salata ile servise edin.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder