=malzemeler=
- 4 adet tavuk göğsü filetosu
- Yarım demet maydanoz
- 1 demet taze fesleğen
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- 30 gr kıyılmış badem
- 200 gr pirinç
- 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
- 2 soğan
- 1 kutu doğranmış domates
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
=hazırlanışı=
- Eti temizleyip her tavuk göğsüne bir cep açın.
- Maydanoz ve fesleğeni yıkayıp yapraklarını ayırın. Hepsini doğrayın.
- Sarımsağı soyup doğrayın. Yarısını taze baharat, karabiber, tuz, badem, peynir ve yarım çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın, ette açtığınız ceplere doldurun.
- Kürdanla uçlarını tutturup etleri tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Soğanı soyup küçük küçük doğrayın. Geriye kalan sarımsakla karıştırıp yarım çorba kaşığı zeytinyağında yumuşayıncaya kadar sote etin. Domatesi ilave edip pişirin.
- Pilavı hazırlayın.
- Geri kalan zeytinyağını yapışmaz tavada kızdırın. Tavuk etlerinin her iki tarafını 5-8 dakika kadar iyice kızartın.
- Tavuk bohçalarını domates sosu ve pilavla servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder