HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

11 Ekim 2009 Pazar

Baharatlı Tavuk Bohçaları

Baharatlı Tavuk Bohçaları

=malzemeler=

  • 4 adet tavuk göğsü filetosu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 demet taze fesleğen
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 30 gr kıyılmış badem
  • 200 gr pirinç
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 2 soğan
  • 1 kutu doğranmış domates
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

=hazırlanışı=

  • Eti temizleyip her tavuk göğsüne bir cep açın.
  • Maydanoz ve fesleğeni yıkayıp yapraklarını ayırın. Hepsini doğrayın.
  • Sarımsağı soyup doğrayın. Yarısını taze baharat, karabiber, tuz, badem, peynir ve yarım çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın, ette açtığınız ceplere doldurun.
  • Kürdanla uçlarını tutturup etleri tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Soğanı soyup küçük küçük doğrayın. Geriye kalan sarımsakla karıştırıp yarım çorba kaşığı zeytinyağında yumuşayıncaya kadar sote etin. Domatesi ilave edip pişirin.
  • Pilavı hazırlayın.
  • Geri kalan zeytinyağını yapışmaz tavada kızdırın. Tavuk etlerinin her iki tarafını 5-8 dakika kadar iyice kızartın.
  • Tavuk bohçalarını domates sosu ve pilavla servis yapın.






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder