HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

11 Ekim 2009 Pazar

Fırında Kuzu Budu

Fırında Kuzu Budu

=malzemeler=

  • 1 adet kuzu but, davetli sayısına bölünmüş (el büyüklüğünde)
  • 3 adet bütün kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 10 adet ceviz büyüklüğünde patates
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

=hazırlanışı=

  • Zeytinyağını, bütün soğanları, yıkanmış ve suyu süzülmüş etleri tencereye koyup ara sıra karıştırmak suretiyle ağzı kapalı olarak etler bıraktığı suyu çekmeye yaklaşana kadar (neredeyse pişmiş) pişirin.
  • Ardından etleri suyun içinden alıp fırın kabına yerleştirin. Tane karabiberleri ve sarımsakları da etlerin arasına serpiştirin.
  • Tencerede kalan et suyuna 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin, süzgeçten geçirerek fırın kabındaki etlerin üzerine dökün.
  • Patatesleri soyun, etleri haşladığınız tencereye koyun, üzerine 1 litre kaynamış su ilave edip patatesleri haşlayın.
  • Haşlanan patatesleri etlerin yanına alın. Üzerini alüminyum folyoyla kapatıp servise 45 dakika kala 200 derecelik fırına koyun.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder