=malzemeler=
- 1 adet kuzu but, davetli sayısına bölünmüş (el büyüklüğünde)
- 3 adet bütün kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 10 adet ceviz büyüklüğünde patates
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
=hazırlanışı=
- Zeytinyağını, bütün soğanları, yıkanmış ve suyu süzülmüş etleri tencereye koyup ara sıra karıştırmak suretiyle ağzı kapalı olarak etler bıraktığı suyu çekmeye yaklaşana kadar (neredeyse pişmiş) pişirin.
- Ardından etleri suyun içinden alıp fırın kabına yerleştirin. Tane karabiberleri ve sarımsakları da etlerin arasına serpiştirin.
- Tencerede kalan et suyuna 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin, süzgeçten geçirerek fırın kabındaki etlerin üzerine dökün.
- Patatesleri soyun, etleri haşladığınız tencereye koyun, üzerine 1 litre kaynamış su ilave edip patatesleri haşlayın.
- Haşlanan patatesleri etlerin yanına alın. Üzerini alüminyum folyoyla kapatıp servise 45 dakika kala 200 derecelik fırına koyun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder