HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

15 Kasım 2009 Pazar

Adana Usulü Hengel


alt
=malzemeler=
1kg un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuzz
alabildiği kadar su
5tane patates
1 adet orta boy soğan
karabiber
tuzz
üzeri için
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yag
1 çay kaşığı kırmızı biber
yarım limon suyu
1 yemek kaşığı salca
=Hazırlanışı=
Un, yumurta,ve tuzzu alabildiği kadar su ile yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamur dinlenirkenn,patatesi haslayıp soğanı yagla kavur içine patatesi, karabiber ve tuzzuekle karıstır ve sogusun

Hamuru bezeye ayırıp, unlayarak yufka büyüklüğünde açıp çay bardağı yardımı ile kesiyoruz.

kestiğimiz parçaların yarılarına hazırladığımız patatesli harcı koyup, diğer kısmı üzerine kapatarak kennarlarından bastırıyoruz.( Minik puf böreği şeklinde)

kaynamakta olan tuzzlu suya atıp 8-10 dakika haşlıyoruz.suyunu iyice süzüp

servis tabağına aldığımız hengel�e tavada yagı salcayı kavur içine bir miktar nane sarımsak ve limonu ekle bir cay bardagı su ekle kaynayınca hengelin üzerine gezdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder