Malzemeler:
750 gr.kuzu eti
2 soğan
5 diş sarımsak
2 defne yaprağı
5 patates
5 domates
5 biber
Tane karabiber
1 çorba k.salça
Tuz
Su
Yemeğin Yapılışı:
Kuzu etini sıvıyağda yüksek ateşte kavurarak fırın kabının altına alın. Üzerine elma dilimi doğranmış patates ve soğanları serpin. Daha sonra tane karabiber ve sarımsağı da ilave ederek 200 derelik fırında pişirin. Sosu için 1 çorba k. salça ve defne yaprağını sıvıyağda kavurun. Üzerine su ilave edip kaynatın. Kaynayan suyu fırında kızarmış olan ete ekleyin. En son doğranmış domates ve biberleri de serpip tekrar bir süre daha fırına verin.
(Kaynak: Resim ve Yazı oktayustam.com Sitesinden Alıntıdır.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder