HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

7 Ekim 2009 Çarşamba

Piliç Topkapı


pilictopkapi

Malzemeler:
4 tavuk but

Pilavı için:
1 su bardağı pirinç
1 soğan
1 çorba k.kuş üzümü
1 çorba k.dolmalık fıstık
1 tutam dereotu
Tuz, karabiber
Sıvıyağ
Su

Sosu için:
1 çorba k.salça
2 domates
1 tutam fesleğen
Tuz, karabiber
Sıvıyağ

Yemeğin Yapılışı:
Pilavı için ilk olarak dolmalık fıstıkları altın gibi kızarana kadar kavurun. Daha sonra üzerine soğanı da ekleyin. Bir süre kavrulunca pirinç ve kuş üzümünü de ekleyerek kısa bir süre daha kavurduktan sonra tuzunu ayarlayıp suyunu verin. Kapağı kapalı kısık ateşte pişirin. Pilav pişince dereotunu da ince doğrayarak üzerine ilave edin. Sosu için 1 çorba k. salçayı sıvıyağda kavurun. Daha sonra üzerine minik doğranmış domatesi ve fesleğeni ekleyin. Kıvamını biraz su ile açarak tuzunu ve baharatını ayarlayın.
Tavuk butlarını kemiklerinden sıyırarak kemiğinden koparmadan et döveceği ile inceltin. Hazırladığınız pilav harcı, incelttiğiniz tavuk butlarına sarın. 180 derece pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alın. Sosu, servis tabağına dökün. Dilimlediğiniz tavuk butlarını sosun üzerine yerleştirin. Taze fesleğen ile süsleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder