HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

4 Mayıs 2009 Pazartesi

Tere Çorbası

Çorbalar

= Malzemeler=

 2 demet tere   
  125 gr arpacık soğan  
   4 yemek kaşığı zeytinyağı  
   2,5 su bardağı sebze suyu   
  3 su bardağı hindistancevizi sütü   
  Yarım su bardağı yer fıstık içi  
   200 gr küçük domates 
    1 limon  
   Tuz     
   =Hazırlanışı=
 
Önce arpacık soğanlarını soyun ve ince ince kıyın. Tereleri  yıkayın ve temizleyin.
 5 dal tereyi kenara ayırın, geri kalan  tereleri arpacık soğanlarıyla birlikte yağda hafifçe kavurun.
  Ardından sebze suyunu, hindistancevizi sütünü ve tuzu katıp,  8 dakika kadar pişirmeye bırakın.
 Bu esnada yer fıstıklarını  iri parçalara bölün.
 Domatesleri yıkayıp yarım yarım kesin ve  limonu dilimleyin.  
 Servis yapacağınız kaselere domatesleri eşit halde koyun ve  kaynamış çorbayı kaselere paylaştırın.
 Ardından dumanı tüten  çorbanın üzerine yer fıstıklarını serpiştirin ve biraz zeytinyağı  damlatın.
 Kenarına koyacağınız limon dilimleriyle çorbanızı servis  yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder